Uw comfort is in goede handen.

Jansens volgt de nieuwste ontwikkelingen op vlak van alternatieve energie op de voet.

Doormiddel van warmtepomen en zonneboilers kan u gebruik maken van de energie van de aarde, een investering die de moeite waard is om te overwegen wanneer uw project het niet toelaat zich aan te sluiten op het gasnetwerk, wanneer u een passiefwoning bouwt, of wanneer u zo weinig mogelijk energie wilt verliezen.

De zonneboiler is hiervoor een goed medium. Zonnecollectoren vangen het invallende zonlicht op en zetten het om in warmte. Deze warmte wordt doorgegeven aan een vloeistof die het naar een opslagvat - de collector - brengt. Deze vloeistof circuleert tussen beide elementen zodat een constante warmte gewaarborgd is, tot op het moment dat er warm water wordt gevraagd. Wanneer er niet voldoende zonnewarmte is, zorgt de naverwarming ervoor dat de temperatuur naar wens blijft. Deze naverwarming kan een elektrische weerstand zijn, of kan worden aangesloten op uw gasvoorziening of CV-ketel. Er is echter meer zonnewarmte dan u op het eerste zicht zou denken; dit systeem maakt niet enkel gebruik van rechtstreeks invallend zonlicht maar ook van diffuus zonlicht - dus functioneert evenwel op een bewolkte dag. De collectoren kunnen zowel op een plat dak als op een zadeldak worden geplaatst, waarbij u 1 tot 1,5 vierkante meter voorziet per bewoner.

Een warmtepomp onttrekt dan weer warmte uit de omgeving (lucht, bodem of grondwater). Het is de compressor in de warmtepomp die deze warmte (die een relatief lage temperatuur heeft) omzet naar een voldoende hoge temperatuur voor het verwarmingssysteem (bijvoorbeeld vloerverwarming) of voor de productie van sanitair warm water. Om de temperatuur te verhogen, gebruikt de warmtepomp elektriciteit. Dit is slechts 25 % - de overige 75% wordt uit de natuur onttrokken en is gratis.

Wanneer u uw energie volledig uit de natuur wilt halen, kan het plaatsen van fotovoltaïsche cellen de overige 25% van het energieverbruik ook opvangen. Deze cellen wekken, in tegenstelling tot zonnecollectoren die zonne-energie gebruiken om warmte te maken, elektriciteit op. 

Indien u interesse hebt in alternatieve energie, is het verstandig de premies in de gaten te houden, waardoor alternatieve energie ook financieel extra aanlokkelijk wordt.

 

Neem contact op met ons, wij helpen u graag verder.